Top 10 knih, které vyjdou na jaře 2019

by - února 13, 2019


Ahoj všichni! Minulý rok jsem dělala článek s edičním plánem a rozhodla jsem se, že letos ho udělám znovu, protože knih není nikdy dost! :D Takže jsem vybrala nějaké zajímavé knížky, na které se můžete na jaře těšit. Článek neobsahuje žádné spoilery, takže příjemné čtení :)


První knížka, Ve stínu hvozdu, zní naprosto kouzelně a pohádkově.. tohle si nutně potřebuju přečíst! A vychází 22. března!
Anotace: Agnieszka miluje své domovské údolí, klidnou vesnici, lesy a průzračnou řeku. Ale na hranici stojí zlověstný Hvozd plný zlomyslné noci, jehož stín tíživě padá na její život.
Aby zlé síly zůstaly v Hvozdu, spoléhají Agniežčini lidé na chladného a vypočítávého čaroděje známého pod jménem Drak. Ten však za svou pomoc vyžaduje hrozivou cenu: každých deset let mu musí jít sloužit jedna mladá žena, což je osud téměř stejně hrozný, jako kdyby propadla Hvozdu.
Další volba se rychle blíží a Agnieszka má strach. Každý ví, že tentokrát si Drak vezme Kasiu - krásnou, hodnou statečnosu Kasiu, Agniežčini nejdražší přítelkyni, která je vším, čím Agnieszka není. A neexistuje způsob, jak ji zachránit. Ale když Drak konečně přijde, překvapivě si vybere někoho jiného.


31. května se konečně dočká pokračování i série Projekt Kronos od českého spisovatele Pavla Bareše. Pokud jste první díl ještě nečetli, tady máte anotaci: 

Být hrdinou není ve skutečnosti ani zdaleka takové, jak se o tom píše v komiksech. Píše se rok 2052 a to málo, co po válce ze světa zbylo, halí šero nukleární zimy. Attiona City, jednu z posledních výsep lidské civilizace, zevnitř požírá záhadná epidemie a společenské rozkoly. Zatímco prominentní občané v horních částech města se vzpamatovávají z válečných hrůz, méně šťastní obyvatelé spodního Downtownu je pořád prožívají. Narůstající exkluze a půtky konkurenčních mafií jsou ale pouze prvními výstřely do tmy předznamenávajícími občanskou válku. Město ovšem není tak bezbranné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ve své nejtemnější chvíli si Attiona City zvolí ochránce: Jasona Blakea, mladého Downtownera, který si celý život nepřál nic jiného než být hrdinou. A teď se mu — k jeho smůle — přání vyplní. Už brzy ovšem zjišťuje, že se na své křížové výpravě za záchranou města zapletl do mocenských bojů, které vysoce přesahují jeho síly.


Jako další tu mám knížku, která vypadá opravdu dobře! A vychází v dubnu.

O Jasperovi byste měli vědět tři věci:
1. Vidí svět úplně jinak než vy.
2. Nedokáže rozpoznávat obličeje. Ani svůj vlastní.
3. Stal se jediným svědkem vraždy své sousedky Bee Larkhamové.
Jenže chytit vraha, jehož obličej si nepamatujete, není jednoduché...
Synestezie je způsob vnímání, při němž určitý vjem vyvolává vjem jiný, který nemá oporu ve skutečnosti. Svět třináctiletého Jaspera Wisharta je vymalovaný barvami, které nikdo jiný nevidí. Slova, čísla, hudba, dny v týdnu, hlasy lidí — to vše má svůj vlastní, jedinečný odstín. V pátek však Jasper objevil novou barvu, která se mu nelíbí a které nerozumí — barvu vraždy.

Pro milovníky detektivek jedna vychází v květnu u Hostu!

Inspektorka Katie Maguirová a její tým toho mají až nad hlavu. V irském Corku řádí gang, který krade psy, ve městě nevídaně kvete obchod s drogami a ještě ke všemu musejí policisté najít zmizelou dívku — a to vše pod přísným dohledem médií.
Jak se Katie pomalu dostává pravdě na kloub, uvědomí si, že všechny tři případy by mohly být propojené. Jenže s každou uplynulou vteřinou utíká čas i unesené dívce... 


17.2. také vychází třetí díl z YA série Ohnivák - sérii o cestování dimenzemi a která je mezi čtenáři dost vychvalovaná.

Rodiče Marguerite Caineové jsou geniální vědci, jejichž převratný vynález zvaný Ohnivák umožňuje cestování do různých dimenzí. Ale potom je Margueritin otec zavražděn a jeho vrah – hezký a tajemný Paul, asistent obou rodičů – stačí před zákonem uniknout do jiné dimenze. Marguerite nepřipustí, aby zůstal bez trestu, takže se ho vydá pronásledovat. Dívka se zde pokaždé vtělí do alternativní verze sebe sama, ale setkává se také s alternativními
verzemi lidí, které zná – včetně Paula, jehož život se s tím
jejím čím dál více proplétá. Marguerite brzy začne pochybovat nejen o Paulově vině, ale i o vlastních citech k němu. A vzápětí odhaluje, že pravda o smrti jejího otce je mnohem hrozivější, než předpokládala.


4.3. vyjde čtvrtý díl Rudé královny. Já mám pár dílů doma, ale ještě jsem je nečetla. Nápad se mi líbí, nicméně vím, že spousta lidí říká, že autorka sérii neměla neprotahovat a skončit třetím dílem tak jsem zvědavá, jaké to nakonec bude.
Anotace prvního dílu: Chudobou zasaženi Rudí žijí pod nadvládou Stříbrných - elitních bojovníků s nadpřirozenými schopnostmi. Pro sedmnáctiletou chudou dívku Mare Barrow se ale asi nikdy nezmění to, že patří mezi Rudé. Mare pracuje v paláci Stříbných, v městě, které nenávidí. Rychle nicméně zjišťuje, že přesto, že jí v žilách koluje červená krev, ovládá smrtící sílu. Taková, která je pro Stříbrné hrozbou a která by mohla zničit jejich nadvládu. Moc ale představuje nebezpečnou hru. Kdo v tomto světě rozděleném krví vyhraje?


Fuu.. tak tohle vypadá slibně! Docela se bojím, aby nešlo o další ya fantasy klišé, ale určitě si knížku přečtu, protože jsem dost zvědavá, jak se autorka s tímhle nápadem popasovala.  Kniha vyjde v dubnu u Yoli pod názvem Meč a ptáček.

V království Jeru byli všichni obdaření magickou mocí postupně vyvražděni krutým králem. Tento osud potkal i Mesharu, popravenou přímo před očima její dcery. Dívka přezdívaná Skřivánek je od té doby němá, a tak nemůže využít svůj dar – přetvářet pomocí slov skutečnost. Pak však do království vtrhnou ptačí muži Volgaři a Skřivánka si mladý král Tiras vezme na svůj hrad jako rukojmí, aby donutil jejího zbabělého otce podpořit obranu země. Pokud má přežít, bude muset mladá dívka najít způsob, jak nechat zaznít magická slova. A taky se vyrovnat s láskou k synovi vraha vlastní matky, který skrývá temné tajemství…


Tahle knížka vypadá námětem dost zajímavě a pokud máte rádi romantický žánr, tohle by mohlo být opravdu dobré! Vychází 15.3. pod názvem Pět kroků od sebe u Yoli.

Stella Grantová má cystickou fibrózu a její kontakt s okolním světem je minimální. Aby neohrozila své šance na transplantaci, musí se chránit před kýmkoli a čímkoli, co by mohlo být nositelem infekce. Šest stop. To je vzdálenost, kterou musí dodržovat. Šest stop – bez výjimky. Willa Newmana léčba vůbec nezajímá. Každým dnem mu bude osmnáct a pak – sbohem, nemocnice. Vykašle se na léky a konečně si bude užívat života. Will je přesně tím, od koho by se Stella měla držet dál. Pokud se k němu přiblíží a nakazí se, mohla by přijít o své místo na seznamu čekatelů. Aby se tak nestalo, musí si držet odstup. Čím víc se ale s Willem sbližují, tím víc jim těch šest stop začíná připadat jako trest. Jaké by to asi bylo, kdyby si pro sebe mohli ukrást trochu té svobody, kterou jim vzala jejich nemoc? Co by se stalo, kdyby zkrátili vzdálenost na pět stop? 


20.2. vyjde u Yoli kniha s názvem Nevím kudy kam od autorky bestselleru Zůstaň se mnou. 

Freia, Harun a Nathaniel. Tři osamělí teenageři, jejichž životy se osudově protnou během jediného dne v New York City. Freia přišla o hlas při natáčení alba a teď má strach, že přijde i o své fanoušky. Úzkostlivě sleduje sociální sítě, pročítá se množstvím komentářů a doufá, že na ni nezanevřou. Jsou totiž to poslední, co jí v životě zbylo… Harun plánuje útěk z domova. Chce být s tím, koho skutečně miluje a jeho rodina mu v tom brání. Čas se ale krátí a on musí jednat rychle. Zítra už by totiž mohlo být pozdě… Nathaniel přijíždí do New Yorku, aby se vyrovnal s rodinnou tragédií, která ho uvrhla do těžké deprese. Celý jeho život se ze dne na den obrátil vzhůru nohama a přestal dávat smysl… Když na sebe tahle trojice náhodou narazí v Central Parku, žádný z nich nemá tušení, že společně stráví den, na který nikdy nezapomenou. 


A jako poslední tu mám něco pro milovníky thrillerů, u nakladatelství Kalibr vyjde 22.4. knížka pod názvem Nádech do ticha.

Jeff, Caroline, Naz, Meg, Nick, Rhona, Saheel, Holly a Kulsoom. Obyvatelé svých vlastních vesmírů, které se protnou jedno páteční dopoledne v dubnu roku 2015. V 10.35 opouští manchesterské nádraží Piccadilly vlak směřující do londýnského Eustonu. Každý z cestujících nastoupil z jiného důvodu, každý spřádá jiné plány, čelí odlišným strachům, ale nikdo z nich – s jedinou výjimkou – nemá ponětí, že jejich čas se krátí. V jednom z vagonů totiž jede i rozhořčený mladík s batohem plným výbušnin a rozehrává ruskou ruletu, která po sobě může zanechat spoustu nevinných obětí… 


Tak to jsou všechny knížky které jsem vybrala. Doufám že se vám článek líbil a budu ráda, když mi napíšete, na jaké knihy se těšíte vy, případně, jestli vás zaujala nějaká, kterou jsem zde zmínila :)

You May Also Like

0 Comments